Menu
Karatisti kluba AIK na natjecanju u Samoboru osvojili 16 medalja

Karatisti kluba AIK na natjecanju u Samoboru osvojili 16 medalja

  • 13.05.2018
  • ZŠUG Varaždinske Toplice

U žestokoj međunarodnoj konkurenciji natjecatelja iz Slovačke, Mađarske i Hrvatske, karatisti karate kluba AIK osvojili su u subotu, 24. veljače, čak 16 medalja.

Vješti i borbeni topličanci izborili su čak šest zlata u raznim kategorijama u kyokushin full contact karateu. Odličnim borbama protiv svojih protivnica i pobjedama 4:2 i 6:0 do prvoga zlata došla je Lana Šebrek Blažotić u lakoj kategoriji mlađih učenica. 

Tajana Valent je bila dominantna u teškoj kategoriji učenica kao i Lana Kalničanec u srednjoj kategoriji učenica s uvjerljivim pobjedama bez izgubljenoga boda.

Četvrto zlato osvojio je Marko Dvorski s tri uvjerljive pobjede: 5:1, 10:0 i predaja protivnika u trećoj borbi. Kod kadetkinja Marta Ivanek pobjeđuje u finalu slovačku natjecateljicu knock outom i osvaja peto zlato za AIK.

Junak dana bio je posljednji AIK-ov zlatni borac, Karlo Nofta, koji se prvi puta natjecao u kategoriji bez zaštitne opreme kao kadet, iako je i dvije godine mlađi od natjecatelja iz te kategorije.

Sve tri borbe dobiva knock outom prije isteka vremena protiv dva slovačka borca i u finalu protiv borca iz Siska i time osvaja svoje prvo kadetsko zlato.

Tek u finalu nakon dobrih borbi u uvodnim mečevima pokleknulo je pet AIK-ovih boraca: Josipa Horvat, Elena Hrženjak, Dora Šebrek, Niko Šebrek i Dino Slatki, te su se okitili srebrom.

Brončani uz dobre nastupe bili su Petra Sakač, Tina Šebrek, Marin Šebrek, Roko Kalničanec i Marko Nofta. Ekipu je vodio trener Saša Josip Milec uz pomoć asistentice Monike Balažinec, a među sucima bila je članica AIK-a Sanjana Milošević.

Imaš li zanimljivu priču?

Javite nam se i napišite o čemu se radi. Zahvalni smo vam za svaku vašu informaciju, vijest i sugestiju, a sve kako bi digli informacije o sportu u Varaždinskim Toplicama na višu razinu.

Kontaktiraj nas