Menu
Članovi Karate kluba AIK sudjelovali na seminaru japanskog majstora

Članovi Karate kluba AIK sudjelovali na seminaru japanskog majstora

  • 08.01.2022
  • Saša Josip Milec

Shihan Takeji Ogawa jedan je od najvećih živućih majstora tradicionalnog Goju Ryu karatea. 79-godišnji majstor karatea, nositelj crnog pojasa 10. stupnja (dan) već više godina vodi seminar u Omišlju na kojem sudjeluju i članovi KK AIK.

Glavni trener kluba Saša Josip Milec i odlični natjecatelji kluba Marko Dvorski, Karlo Nofta i Marin Šebrek boravili su u Omišlju od 25. do 31. srpnja i trenirali pod vodstvom majstora Ogawe.

Treninzi za trenere održavali su se dva puta dnevno po 90 minuta, u 7 i 18 sati. Natjecatelji su ujutro imali kondicijski trening pod vodstvom Davora Kramara, trenera iz Zagreba. Zatim su imali natjecateljski trening u 12 sati pod vodstvom slovačkog trenera Kamila Horaka.

Navečer su se i natjecatelji pridružili treningu sa shihanom Ogawom. Naglasak je bio na bazičnoj tehnici, tehnikama disanja i vježbama za snagu u tradicionalnom karateu, kao i u borbenoj primjeni elemenata karate vještine u stvarnim situacijama.

Izvrstan seminar uključivao je 12 treninga. Bilo je i vremena za kupanje, kino u Rijeci, posjet gradu Krku, kao i za druženje s četrdesetak vježbača iz Hrvatske, Mađarske, Slovačke, Češke, Švicarske, Austrije i Ukrajine.

Imaš li zanimljivu priču?

Javite nam se i napišite o čemu se radi. Zahvalni smo vam za svaku vašu informaciju, vijest i sugestiju, a sve kako bi digli informacije o sportu u Varaždinskim Toplicama na višu razinu.

Kontaktiraj nas