Menu
6. Memorijalni turnir Tihomir Planinc

6. Memorijalni turnir Tihomir Planinc

  • 28.06.2018
  • ZŠUG Varaždinske Toplice

Šesti po redu Memorijalni teniski turnir Tihomir Planinc, odigran je u subotu 9. lipnja na terenima Hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama.  Turnir je to koji se od 2013. godine igra u konkurenciji muških parova, te je ove godine okupio dosad najmanji broj parova, njih 9, pa se igralo u tri skupine, po principu „svako sa svakim“, do devet dobivenih gemova.  Odlučeno je da se potom pobjednici skupina plasiraju u polufinale, te da se u polufinale kao četvrti par plasira najbolji drugi par iz razigravanja po skupinama.

Nakon razigravanja po skupinama,  u polufinale su se, očekivano i uvjerljivo, plasirali favoriti i nosioci skupina, dok je kao četvrti par  u polufinale uvršten par koji je imao najbolji omjer dobivenih i izgubljenih gemova.

Poludirigiranim ždrijebom su potom određeni polufinalni parovi, pa su tako u prvom zaigrali Štriga i Kanešić protiv Kuševića i Kostrica, a u drugom Štaba i Dučakijević protiv sretnih najboljih drugih Cvetka i I. Planinca.

Prvo polufinale polučilo je izvrstan tenis i rezultatsku neizvjesnost, te su u konačnici s 9-7 pobjedu izvojevali Štriga i Kanešić, dok su u drugom polufinalu ulogu favorita rezultatom 9-2 dominantno potvrdili Štaba i Dučakijević.

Finale koje se također igralo na devet dobivenih gemova, bilo je vrlo kvalitetno i interesantno. Iako se na početku meča činilo da bi iskustvo prekaljenog sportskog veterana Kanešića možda moglo odlučiti meč, odlični Štaba i Dučakijević su u konačnici  uvjerljivo slavili s rezultatom 9-3. Turnir je i ove godine organizirao TK Mladost iz Varaždinskih Toplica, a pobjednicima, finalistima i polufinalistima su uz pehare dodijeljene i prigodne nagrade.

Imaš li zanimljivu priču?

Javite nam se i napišite o čemu se radi. Zahvalni smo vam za svaku vašu informaciju, vijest i sugestiju, a sve kako bi digli informacije o sportu u Varaždinskim Toplicama na višu razinu.

Kontaktiraj nas