Menu
20. turnir mješovitih parova tenisačica i tenisača rekreativaca

20. turnir mješovitih parova tenisačica i tenisača rekreativaca

  • 29.06.2020
  • ZŠUG Varaždinske Toplice

U subotu, 27. lipnja, na tenis terenima hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama, u organizaciji Tenis kluba „Mladost“ Varaždinske Toplice, po lijepom sunčanom vremenu i uz cjelodnevno ugodno druženje svih sudionika i promatrača, održan je 20. turnir mješovitih parova tenisačica/tenisača rekreativaca koji se biraju ždrijebom, koji se kontinuirano godišnje održava od 2000. g., tako da se s pravom može nazvati tradicionalnim – što u klubu s ponosom ističu.

Na ovom 20. jubilarnom turniru 14 tenisačica vlastoručno je iz šešira biralo brojeve svojih partnera, čime je dobiveno isto toliko mješovitih parova, s igračicama i igračima iz Varaždinske i Međimurske županije, od kojih su neki iz domaćeg kluba uzeli učešća u svih dosadašnjih 20 turnira, a neki od gostiju bili po prvi puta, kod nekih s većom, a kod drugih manjom razlikom u godinama, ali  ujednačene teniske umješnosti, što je garantiralo kvalitetan tenis, ravnopravne mečeve i rezultatsku neizvjesnost – što se poslije i pokazalo.

Ovih 14 parova podijeljeno je u dvije skupine po četri para, koji su svaki sa svakim igrali na sedam dobivenih gemova, te dvije skupine po tri para koji su igrali svaki sa svakim na devet dobivenih gemova, te su rezultati po skupinama izlučili po dva najbolja para u svakoj, koji su križanjem između skupina činili četvrtfinalne suparnike. Svim četvrtfinalistima nakon zajedničkog ručka u hotelu Minerva malo teži, ali i kvalitetni i izjednačeni mečevi, doveli su do domaćeg polufinalnog sraza najstarijeg para na turniru Branke Prstec Veronek i Zlatka Kanešić, te znatno mlađih Marije Mikulčić i Darija Henezi, u kojem su nakon duge borbe mlađi bili tek zamalo bolji rezultatom 7:5, te druge još izjednačenije – kako po godinama tako i igri – i neizvjesnije polufinalne utakmice u kojoj je međimurski par Nina Božinović i Zoran Šarić „za lopticu“ – rezultatom 7:6, nadmašio par Đurđica Planinc/Josip Novko.

Teška polufinalna pobjeda para M. Mikulčić/D. Henezi protiv najstarijeg para Prstec Veronek/Kanešić, očito je imala utjecaja na njihov nastup u finalu u kojem su rezultatski iznenađujuće lako izgubili od para Božinović/Šarić, koji pak su do kraja bili usredotočeni na kvalitetnu igru i stoga i zasluženo odnijeli pobjedu na ovom jubilarnom turniru u Međimurje.

Svi sudionici turnira dobili su majice sa utisnutim nazivom turnira, a Pobjednici, finalisti i polufinalisti nagrađeni su peharima, te prigodnim nagradama, te posebno i najstariji par turnira.

Imaš li zanimljivu priču?

Javite nam se i napišite o čemu se radi. Zahvalni smo vam za svaku vašu informaciju, vijest i sugestiju, a sve kako bi digli informacije o sportu u Varaždinskim Toplicama na višu razinu.

Kontaktiraj nas